La vacuna

Els metges de l’Hospital Sant Joan de Déu van informar-nos de la teràpia de vacuna que porten a terme els especialistes del Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSK). Està format per vuit centres ubicats als estats nordamericans de New York i New Jersey.

Els metges de l’Hospital Sant Joan de Déu van informar-nos de la teràpia de vacuna que porten a terme els especialistes del Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSK). Està format per vuit centres ubicats als estats nord-americans de New York i New Jersey. 

La teràpia de vacuna és un tractament de càncer que utilitza una o un conjunt de substàncies per tal que el sistema immunitari respongui enfront del tumor i el destrueixi. A Espanya encara està en fase d’estudi. 

El MSK és un centre dels de primer ordre en l’àmbit mundial, els seus experts en càncer pediàtric participen en investigacions de laboratori i anàlisis clíniques per desenvolupar teràpies més segures i efectives. Estudien com es produeixen i s’estenen els càncers, i amb aquest coneixement identifiquen nous objectius de teràpia. Ofereixen tractaments menys intensius però plenament eficaços, que generen menys efectes secundaris i que tenen un baix risc de créixer ràpidament, de propagar-se ràpidament o de tornar després de la teràpia per als nens que presenten malalties d’alt risc. 

Hagués sigut un tractament d’un any. Poden estar força temps a casa i només viatjant als Estats Units per l’administració de les dosis de les vacunes i els dies posteriors. Aquesta vacuna és un assaig clínic que ha estat administrat ja a més de cent nens amb força èxit i només es pot administrar quan no hi ha malaltia, es a dir en remissió complerta. 

A part, al MSK es treballa en teràpies pioneres en un ambiciós projecte d’investigació del neuroblastoma, on s’han fet grans avenços en el desenvolupament de teràpies més segures i efectives per als nens. Algunes d’aquestes teràpies desenvolupades tenen el potencial d’utilitzar-se per a altres tumors sòlids i tumors cerebrals en infants. 

El cost inicial del tractament era de 145.000 €, però aquesta xifra era orientativa.  S’havia de tenir en compte les despeses dels viatges i estades al país. Per aquest motiu es va iniciar la campanya Tot és possible. 

Podeu consultar tota la informació a la pàgina web del Memorial Sloan Kettering Cancer Center