Tractament de l’Arlet

L’Arlet va ingressar per anèmia el dia 11 de desembre de 2015, quan comptava amb 18 mesos d’edat, després de dos mesos batallant amb una suposada gastroenteritis. En una ecografia abdominal van detectar-li una massa que ocupava la glàndula suprarenal dreta.

Tres dies després ingressava a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i, després d’una bateria de proves, es confirmava que la petita tenia un Neuroblastoma en estadi 4 d’alt risc, amb metàstasi a medul·la i ossos. 

El primer tractament va consistir en cicles de quimioteràpia i una operació on se li va extreure tota la glàndula suprarenal. Les proves realitzades posteriorment van concloure que l’Arlet estava neta i es va començar tractament d’immunoteràpia de cinc cicles, en assaig clínic a la segona fase, amb medicaments contra el càncer que interfereixen el creixement i la propagació de les cèl·lules canceroses al cos. Entremig hi va haver diversos ensurts, com un ingrés a l’UCI (Unitat de Cures Intensives) quan va patir un xoc sèptic o una trombosi a la vena femoral de la cama dreta per la via perifèrica (PIC) allí col·locada. 

Les proves fetes després dels cicles d’immunoteràpia van sortir positives amb afectació del càncer a la tíbia proximal de la cama dreta i a la medul·la. I es va començar de nou quimioteràpia de rescat. Entremig, noves complicacions, aquest cop ingressats per Varicel·la i Herpes Zòster a causa de la baixada de defenses. 

Després va venir la radioteràpia a l’Hospital Vall d’Hebron amb radiació dura, i les proves realitzades un cop acabades les sessions van sortir netes. Durant 8 mesos es va fer tractament de quimioteràpia de manteniment i les proves fetes van tornar a sortir bé, l’Arlet estava neta de càncer; tot i que va tornar a ingressar a l’UCI per un paràsit intestinal. 

Posteriorment va iniciar-se un nou assaig clínic d’immunoteràpia, però les proves realitzades van tornar a sortir positives a la tíbia de la seva cama dreta, i va tornar a rebre quimioteràpia de rescat. Un cop acabats els cicles, l’Arlet tornava a estar neta. Després de 8 cicles de quimioteràpia combinada amb immunoteràpia, el mes de maig de l’any 2019 es va donar l’alta a l’Arlet, declarant la REMISSIÓ COMPLERTA, que va durar poc. Les noves proves realitzades van tornar a sortir positives i després que els metges valoressin tots els tractaments possibles, el dia 3 de juliol de 2019 se li va amputar la cama dreta. Acabava de fer cinc anys. 

Al octubre del 2019, després de veure que l’Arlet no millorava i els seus ganglis cada cop estaven pitjor, es va decidir intervenir de nou per poder agafar una mostra que confirmava que la malaltia estava més present que mai. Així que a partir de llavors vam canviar per força el nostre objectiu, l’Arlet ja no podria curar-se però mes que mai ens necessitava per continuar sent feliç. 

El 8 de Juliol del 2020 l’Arlet ens va deixar, amb un últim sospir. Tant gran, tant valenta. Molt acompanyats per tot l’equip de professionals de Sant Joan de Deu, teníem clar on volíem “acabar” aquesta història, on ella sempre s’havia sentit com a casa. Gràcies.