Tractament de l’Arlet

L’Arlet va ingressar per anèmia el dia 11 de desembre de 2015, quan comptava amb 18 mesos d’edat, després de dos mesos batallant amb una suposada gastroenteritis. En una ecografia abdominal van detectar-li una massa que ocupava la glàndula suprarenal dreta.

Tres dies després ingressava a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i, després d’una bateria de proves, es confirmava que la petita tenia un Neuroblastoma en estadi 4 d’alt risc, amb metàstasi a medul·la i ossos.

El primer tractament va consistir en cicles de quimioteràpia i una operació on se li va extreure tota la glàndula suprarenal. Les proves realitzades posteriorment van concloure que l’Arlet estava neta i es va començar tractament d’immunoteràpia de cinc cicles, en assaig clínic a la segona fase, amb medicaments contra el càncer que interfereixen el creixement i la propagació de les cèl·lules canceroses al cos. Entremig hi va haver diversos ensurts, com un ingrés a l’UCI (Unitat de Cures Intensives) quan va patir un xoc sèptic o una trombosi a la vena femoral de la cama dreta per la via perifèrica (PIC) allí col·locada.

Les proves fetes després dels cicles d’immunoteràpia van sortir positives amb afectació del càncer a la tíbia proximal de la cama dreta i a la medul·la. I es va començar de nou quimioteràpia de rescat. Entremig, noves complicacions, aquest cop ingressats per Varicel·la i Herpes Zòster a causa de la baixada de defenses.

Després va venir la radioteràpia a l’Hospital Vall d’Hebron amb radiació dura, i les proves realitzades un cop acabades les sessions van sortir netes. Durant 8 mesos es va fer tractament de quimioteràpia de manteniment i les proves fetes van tornar a sortir bé, l’Arlet estava neta de càncer; tot i que va tornar a ingressar a l’UCI per un paràsit intestinal.

Posteriorment va iniciar-se un nou assaig clínic d’immunoteràpia, però les proves realitzades van tornar a sortir positives a la tíbia de la seva cama dreta, i va tornar a rebre quimioteràpia de rescat. Un cop acabats els cicles, l’Arlet tornava a estar neta. Després de 8 cicles de quimioteràpia combinada amb immunoteràpia, el mes de maig de l’any 2019 es va donar l’alta a l’Arlet, declarant la REMISSIÓ COMPLERTA, que va durar poc. Les noves proves realitzades van tornar a sortir positives i després que els metges valoressin tots els tractaments possibles, el dia 3 de juliol de 2019 se li va amputar la cama dreta. Acabava de fer cinc anys.

L’Arlet ara està rebent quimioteràpia i immunoteràpia i, davant la resistència del seu càncer, els metges van informar de l’existència d’un tractament efectiu que únicament es realitza als Estats Units d’Amèrica, a un centre especialitzat en el tractament del neuroblastoma. I aquest s’ha convertit en el nostre objectiu.

Si us expliquem amb tant detall el tractament, és perquè us feu una idea dels passos que l’Arlet ha fet durant aquests anys. Segur que tothom voldria aquest dolor el més lluny possible. Però l’amor i la valentia amb què la nostra petita enfronta el seu dia a dia i com s’adapta a les circumstàncies, és el nostre motor per anar endavant i estar segurs que… TOT ÉS POSSIBLE!!